Wild Wild West feestje

Vraag ouders van uitgenodigde kinderen om passende kleren voor hun kinderen bij dit feest, dus: spijkerbroek, geruite hemden, eventueel cowboy hoeden.

Het is het allerleukst als zulke feestje in de tuin bij mooi weer wordt gevierd.
Maak voor elke gast een sheriff ster van gouden stikker papier.

Decoratie voor het Wild Wild West Feestje

  • Veel kleurige ballons
  • Bedek de tafeltjes waaraan kinderen gaan eten met geruite doeken, zodat het op een western eethuis lijkt
  • Hang op de muren of bomen in de tuin „Wanted” (Zoals je dat in Westerns ziet) met foto van elke uitgenodigd kind. Na afloop van het feestje kan elke deelnemer zijn signalement naar huis nemen.
  • Van grote dozen of stukken bordpapier kan je saloon en gevangenis maken

Zorg voor de toepassende muziek (country, cowboy liedjes)

wild west feestje

foto: katiew CC

Voorbeelden van spelletjes voor het Wild Wild West Feestje

Appels vissen – Voorbereiding: een grote schaal met water en een paar appels. De taak voor de kinderen is om de appels te pakken met de mond alleen, zonder behulp van de handen. Om de opdracht nog moeilijker te maken kan je de steeltjes weghalen.

Het doel schieten – voor dit spelletje heb je waterpistooltjes nodig. Stel op een tafel of op een bankje in de tuin een rij lege blikken. De kleine cowboys moeten zo met hen wapens schieten, om de blikken te laten vallen

Op drie benen lopen – De kinderen staan in tweetalen. Je moet het linkerbeen van een van het tweetal met het rechterbeen van een ander van het tweetal met een touwtje vastbinden.
Zo moeten ze proberen te lopen. Deze wedstrijd zal voor veiligheidsgronden op het gras in de tuin gespeelt worden, Verder is het handig als de kinderen in tweetalen van gelijke grootte zijn.

Raden wat je eet – de deelnemers houden hun ogen dicht en krijgen om beurten hapjes van verschillend eten. Ze moeten raden wat voor eten het is.

0 Responses to “Wild Wild West feestje”


Comments are currently closed.