Uitpakspelletjes

foto: clg20171 CC

Een vast onderdeel van iedere verjaardag is natuurlijk het uitpakken van de cadeautjes. Wil je van dat moment iets extra’s maken, dan zijn deze spelletjes een leuk idee. 
Let erop dat alle cadeautjes even veel aandacht krijgen. Duurt het spel te lang, kort het dan in, voor kinderen de aandacht verliezen. Laat de jarige (of de gasten) niet met de cadeautjes spelen voordat ze allemaal uitgepakt zijn of zet ze meteen op een cadeau-tafel of buiten bereik van de kinderen.      

De draaimolen

De jarige gaat op een stoel of kruk zitten die kan draaien en doet zijn ogen dicht. De gasten zitten in een kring eromheen. Laat de stoel draaien (niet te hard, je wilt geen ongelukken of een misselijk kind). Het kindje dat de jarige recht voor zich heeft als de stoel stilstaat mag het cadeautje geven.  
Kinderen die hun cadeautje gegeven hebben gaan uit de kring. Stopt de jarige tussen twee kinderen  in, dan valt de beurt toe aan het eerstvolgende kind in de draairichting. 
 

Namenballonnen

Schrijf de naam van alle gasten op kleine strookjes papier en rol die strak op. Stop ieder strookjes in een eigen ballon en blaas die op. Blaas een extra ballon op en stop daarin de naam van de jarige. Hang de opgeblazen ballonnen met de namen erin op en laat de jarige de eerste ballon kapotprikken. Het kind van wie de naam op het papiertje staat mag zijn cadeautje geven en nadat dat uitgepakt is de volgende ballon kapotprikken. Laat nu het kind dat het laatste cadeautje heeft gegeven de ballon kapotprikken met de naam van de jarige. De jarige nodigt iedereen uit voor het volgende onderdeel van de verjaardag (taart eten bijvoorbeeld!) 
Grabbelen

Heel eenvoudig maar eerlijk en snel uit te voeren. Maak strookjes met daarop de namen van de gasten en rol die op. Stop de strookjes in hoed, een pan of een doos en laat de jarige er een strookje uithalen. Het kind dat gekozen is, mag zijn cadeautje geven en nadat het uitgepakt is, de volgende naam grabbelen. Voor het laatste kind dat zijn cadeautje mag geven is er natuurlijk niets meer de grabbelen. Maak een tweede grabbelton met kleine cadeautjes (een zakje snoepjes bijvoorbeeld), en laat de gasten grabbelen, het kind dat als laatste een cadeautje gaf als eerste.

0 Responses to “Uitpakspelletjes”


Comments are currently closed.