Goede tips voor meegeefcadeautjes

Het feestje is afgelopen, de gasten gaan naar huis. Een klein cadeautje als aandenken maakt een geslaagd feestje echt helemaal af. Daarbij gaat het echt meer om het gebaar dan om het cadeau. Voor een paar euro kom je een heel eind.

Als het kan, probeer dan met het cadeautje aan te sluiten bij de rest van het feestje. Heb je een thema voor het feest, zoek er dan een passend cadeautje bij. Een schatkistje met mooie zuurtjes of knikkers bij een piratenfeest, een make up tasje bij een fashion-party. Zo wordt het cadeautje tegelijk een leuk aandenken. 

Ga je met de kinderen ergens naartoe, dan kan je van een mooie groepsfoto ook een leuke kaart maken en die later opsturen. Een mooie foto van de gasten in verkleedkleren of een actiefoto die je maakt tijdens de activiteit in een eenvoudig fotolijstje valt meestal ook in goede aarde. 

Maak je wat tijdens het feestje, een indianentooi, een zelfbeschilderd T-shirt of een knutselwerk in klei, dan kan je dat natuurlijk ook meegeven. Wat je ook kan overwegen: een professionele verpakking waarin de zelfgemaakte knutsels mee naar  huis genomen kunnen worden. Een mooi doosje, een tas met hun eigen naam erop bijvoorbeeld. 

Voor een bakkersfeestje hebben we zelf ooit doosjes bij de banketbakker gehaald waarin de kinderen hun zelfgebakken koekjes mee konden nemen. Net echt! 

Snoepjes vinden de meeste kinderen leuk. Een verrassingsei, een doosje snoepjes kan altijd. Als je naar een snoep-speciaalzaak gaat kan je vast ook iets vinden dat bij je feestje past: papagaaien en munten voor het piratenfeest, dropvissen voor een zwemfeestje. Wil je liever geen snoep meegeven, denk dan aan nootjes, (gedroogd) fruit of zoutjes. 

Een dochter van een van ons kreeg op een feestje ooit tuinkerszaadjes mee. Omdat het zo snel groeit vinden veel kinderen tuinkers leuk, dat je het nog kan eten ook maakt het helemaal speciaal. Maar ook andere plantjes en bloemetjes (zonnebloemen!) zijn vaak een schot in de roos.

Een laatste tip: ga naar een toko of een euro winkel. Ook voor weinig geld heb je de keuze uit heel veel leuke cadeautjes.

0 Responses to “Goede tips voor meegeefcadeautjes”


Comments are currently closed.