Actief en stoer: spelen in de natuur

Onlangs kwam het British National Trust met een lijst van activiteiten voor kinderen onder de 12. Dingen om buiten te doen om zo het plezier in buitenspelen terug te vinden. Britse kinderen zitten net als Nederlandse kinderen gemiddeld zo’n twee en een half uur per dag achter de computer¬† en dat zou wel wat minder mogen vonden ze bij de Trust. De lijst met 50 activiteiten is ook in het Nederlands vertaald en is een prachtig hulpmiddel om een geslaagd buitenfeestje te organiseren.

uitnodiging buitenfeest

klik op de kaart om je eigen uitnodiging met dit ontwerp te maken bij Fotokaarten

In een boom klimmen, een grasfluitje maken, insecten zoeken, een nachtwandeling maken, koken op een kampvuurtje of de weg vinden met een kompas zijn bijvoorbeeld activiteiten die op de lijst staan en dat moet, met wat voorbereiding te doen zijn.

Combineer je de activiteiten met zelf eten klaarmaken op een paar campingbranders (anders dan in Engeland zijn boswachters in Nederland niet zo gek op kampvuurtjes), een tentje bouwen en eventueel een speurtocht, dan krijg je zelfs verstokte binnen-kinderen mee. De lijst kan je natuurlijk achteraf meegeven zodat de gasten hem later nog kunnen afmaken.

Wordt mei erg mooi, dan kan je een keuze maken uit de wateractiviteiten op de lijst.

De in het Nederlands vertaalde lijst met 50 activiteiten vind je op de site van het jeugdjournaal

 

0 Responses to “Actief en stoer: spelen in de natuur”


Comments are currently closed.